Weather Icon

Μάχη οπισθοφυλακής στη Συρία

Κέρι , Πούτιν και Λαβρόφ έκαναν στη Μόσχα σημαντικά βήματα σύγκλισης για τη Συρία και άνοιγαν τον δρόμο για την πραγματοποίηση της διεθνούς διάσκεψης που αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη.
Την ίδια στιγμή Τουρκία και Σαουδική Αραβία εξαντλούσαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ληφθεί υπόψη, να συνυπολογισθεί η δική τους Ατζέντα στον συνολικό περιφερειακό διακανονισμό που προωθούν Κρεμλίνο και Λευκός Οίκος που έχει ως κεντρικό άξονα την αναβάθμιση του Ιράν ως παράγοντα ευρύτερης σταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοδυτική Ασία.
Η Σαουδική Αραβία συνέπηξε ένα μέτωπο σουνιτικών χωρών που διεκδικεί και ένοπλη παρουσία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα ότι το Ριάντ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι περιοχές που ελέγχουν σήμερα οι Τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ να μην πέσουν στα χέρια είτε των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, είτε των συμμάχων της Σιιτικής Πολιτοφυλακής του Ιράκ, των δυνάμεων του Ασαντ αλλά και της Χεζμπολάχ.

Για τη συνέχεια Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube