REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , Ρωσία 16 Νοεμβρίου 2015

G20: Διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας ζητά ο Πούτιν από την Αττάλεια

G20: Διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας ζητά ο Πούτιν από την Αττάλεια
Επιτακτική θεωρεί τη στενότερη διεθνή συνεργασία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία.
Ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στην Αττάλεια της Τουρκίαςπροκειμένου να συμμετάσχει στην διήμερη Σύνοδο Κορυφής της G20(15-16 Νοεμβρίου) είχε σήμερα άτυπη σύνοδο με τα μέλη της BRICS(Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) όπου και δήλωσε:
 «Αντιλαμβανόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά πως μόνο με μια κοινή, συντονισμένη προσπάθεια από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα μπορεί να καταστεί αποτελεσματική η αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας και να βοηθήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι [από τις συγκρούσεις]». 

Μιλώντας σχετικά με την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στο Παρίσι, ο πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Ρωσίας στον γαλλικό λαό και απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες της Δύσης να θάψουν τις διαφορές τους με τη Ρωσία και όλοι μαζί να «χτυπήσουν το βάρβαρο Ισλαμικό Κράτος (ISIS)».  

Η προγραμματισμένη διήμερη Σύνοδος Κορυφής της G20 ξεκινά σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Παρά το γεγονός πως η διάσκεψη αφορά σε οικονομικά ζητήματα, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου, ενώ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών είναι ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγεςκαι τους μετανάστες.
Όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αυξάνεται η ομοφωνία των διεθνών δυνάμεων για την κοινή δράση απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube