Ντ. Τουσκ: Επιτακτική η συνεργασία Ρωσίας – ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Ντ. Τουσκ: Επιτακτική η συνεργασία Ρωσίας – ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζει τη συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία για την κοινή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ
Σε δηλώσεις του από την Αττάλεια όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής της G20, ο Τουσκ τόνισε πως υπάρχει καμία αμφιβολία για την κρισιμότητα της συνεργασίας Ρωσίας – ΗΠΑ τη δεδομένη στιγμή, προσθέτοντας ότι μια συντονισμένη δράση κατά των τρομοκρατών τουΙσλαμικού Κράτους (ISIL) θα πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο.
Συμπλήρωσε ωστόσο πως χρειάζεται και «κοινή θέληση», κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη Ρωσία η οποία «στοχοποιεί» τις Βρυξέλλες επειδή«συνεχίζουν να αβαντάρουν τη συριακή αντιπολίτευση». Όπως είπε «ειδικά οι ρωσικές ενέργειες σε συριακό έδαφος θα πρέπει να επικεντρωθούν στις θέσεις του ISIS. Δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης».

Δύο ημέρες μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, 15 ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και έναν μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στην πορεία ειρήνης στην Άγκυρα, οι ηγέτες της G20 συναντώνται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια, σε απόσταση μόλις 500 χλμ. από τη Συρία, όπου η πολυετής σύρραξη έχει καταστήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε παγκόσμια απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια. Στη συνάντηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οΜπαράκ Ομπάμα, ενώ η Γαλλία εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.
Sputniκ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube