Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 21 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη – ποταμός: Θέλουν να μας κάνουν Αλβανία του Χότζα;

Θάνος Βερέμης, Πανεπιστημιακός
«Δηλαδή, τι θέλουν; Να μην υπάρχει επικοινωνία των ελληνικών πανεπιστημίων με τον έξω κόσμο; Να γίνουμε Αλβανία της εποχής του Χότζα;» διερωτάται, μέσω της συνέντευξή του στην «ΗτΣ», ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ο οποίος χαρακτηρίζει οπισθοδρομικές τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, προτείνοντας ακόμη και αποχή από τα πανεπιστήμια. Καυστικός και δηκτικός, ο κ. Βερέμης, ο οποίος θεωρείται «μπροστάρης» σε όλες τις σημαντικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, κάνει λόγο για «κουρασμένα μυαλά» που εφευρίσκουν «ανοησίες» και καλλιεργούν τη «ροπή προς τη μετριότητα»…
Συνέντευξη στη ΧΑΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
Πώς κρίνετε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης;
Φοβάμαι ότι γίνονται μεγάλες στραβοτιμονιές. Για παράδειγμα, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραδίδεται στους συνδικαλιστές. Με ποια έννοια; Το νέο σύστημα εκλογής στελεχών εκπαίδευσης, που βασίζεται στην ψήφο των διδασκόντων και όχι στα επιστημονικά προσόντα, κινείται στη λογική «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο».
Την ίδια ώρα, καταργείται το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Σιγά, που θα άφηναν οι συνδικαλιστές οι οποίοι δεν έχουν πατήσει ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας να τους αξιολογούν. Ε, είναι ντροπή!

Για τη συνέχεια Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube