Weather Icon
Ελλάδα , Ισλάμ , Τρομοκρατία 29 Νοεμβρίου 2015

Ο «ιμάμης του μίσους» στην Ελλάδα

Ο «ιμάμης του μίσους» στην Ελλάδα
TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Ενας αυτόκλητος ιμάμης στο πακιστανικό σουνιτικό τζαμί Ταρίκ των Μεγάρων συνελήφθη στη χώρα μας, αρχές του 2015. Στο παρελθόν, είχε διαφύγει στο Πακιστάν και επιχειρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει το κήρυγμα μίσους στους ομοθρήσκους του. Πρόκειται για τον Χ. Μ. Ι. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται εν γνώσει της «Κ»), που καταγγέλθηκε από συμπατριώτες του όταν τον Νοέμβριο του 2014 προχώρησε σε ένα κήρυγμα σε τζαμί του Αιγάλεω που το σύνολο των προέδρων της πακιστανικής κοινότητας χαρακτήρισε «κήρυγμα μίσους ενάντια σε άλλους μουσουλμάνους και χριστιανούς».
Ο Χ.Μ.Ι,. που ζούσε στην Ελλάδα 6-7 χρόνια, είχε επανειλημμένα διακριθεί για ακραίου περιεχομένου κηρύγματα έχοντας δραστηριοποιηθεί, εκτός από το μικρό τζαμί στη δυτική Αττική και στο Διαδίκτυο. Οι συμπατριώτες του λένε ότι όσο ήταν στο Πακιστάν επηρεαζόταν από την ιδεολογία της εξτρεμιστικής οργάνωσης Lashkar-e-Taiba («ο στρατός του Θεού» ή «ο στρατός των δικαίων» ή «ο στρατός των αγνών», κατά τη μετάφραση από τα Ουρντού – το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για «στρατό»).
Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube