Weather Icon
Γαλλία , Τρομοκρατία 14 Νοεμβρίου 2015

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 100 νεκρούς στο Παρίσι – Δείτε LIVE

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 60 νεκρούς στο Παρίσι - Δείτε LIVE
Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Les Halles 
-Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία


 
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και
πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που
σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται
πυροβολισμοί σε διάφορα κεντρικά σημεία.
Μπαράζ τουλάχιστον πέντε επιθέσεων με εκρήξεις και πυροβολισμούς συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μια από τις πρώτες επιθέσεις έγινε λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Γαλλίας) στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
Εικόνες με τους νεκρούς έξω από το εστιατόριο 

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο στάδιο ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.

Η στιγμή της έκρηξης την ώρα του αγώνα


Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.

Πανικός κοντά στο Stade de France



Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε  δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.   













http://www.protothema.gr/world/article/527059/alert-polloi-nekroi-apo-purovolismous-sto-parisi-/


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube