REAL TIME |

Γερμανία , ΗΠΑ 23 Οκτωβρίου 2015

Στην Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπ. Μεταφορών για το σκάνδαλο της Volkswagen

Ο Ντόμπριντ πάει ΗΠΑ

Βερολίνο: Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ θα επισκεφτεί την Ουάσινγκτον τη Δευτέρα για να συζητήσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Φόξ. 
Ο Ντόμπριντ θέλει επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), σύμφωνα με αναφορές στελεχών του γερμανικού υπουργείου στο Reuters. 

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό σε 11 εκατομμύρια οχήματα ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ, πιο σύγχρονο. 
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, έχει «ενοχοποιηθεί» μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τα επίπεδα εκπομπής (ρύπων) του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν την στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών». 
Η VW διαβεβαίωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων οχημάτων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. 
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube