Γενικά θέματα 12 Οκτωβρίου 2015

Stratfor : Η επίθεση στην Τουρκία βάζει στη γωνία τον Ερντογάν

Το AKP θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τη στιγμή που οι συνεχιζόμενες επιθέσεις και η περιθωριοποίηση των Κούρδων πλήττουν την αξιοπιστία του. Το PKK ανακοίνωσε αναστολή των επιθετικών ενεργειών εν όψει εκλογών.

Με μόλις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εθνικές εκλογές, μία φιλοκουρδική πολιτική διαδήλωση στην τουρκική πρωτεύουσα έγινε στόχος επίθεσης προκαλώντας τις μεγαλύτερες απώλειες που υπήρξαν σε αντίστοιχη επίθεση στην ιστορία της χώρας. Οι βόμβες δεν εξερράγησαν ταυτόχρονα και η δεύτερη μπορεί να είχε στόχο τους ανθρώπους που ενδεχομένως θα αντιδρούσαν στην πρώτη.
Εικόνες από σφαιρικά ρουλεμάν από την έκρηξη, καταδεικνύουν πως οι εκρηκτικές συσκευές ήταν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στο βομβαρδισμό της 20ης Ιουλίου στην πόλη Σουρούκ, όπου ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί για μία συνέντευξη τύπου πριν περάσουν στο Κομπάνι στα συριακά σύνορα.
Η επίθεση μοιάζει επίσης με τη διπλή βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα στα νοτιοανατολικά όπου οι Κούρδοι αποτελούν πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια μιας άλλης διαδήλωσης του HDP, δύο μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου. Όλες αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ενάντια σε εύκολους στόχους: Πολιτικές διαδηλώσεις με μεγάλα πλήθη, όπου ένας βομβιστής μπορεί εύκολα να εισχωρήσει. Ο πιο πρόσφατος βομβαρδισμός ήταν πολύ πιο θανάσιμος από τους προηγούμενους δύο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube