FT : Το μεταναστευτικό ξυπνά ναζιστικούς εφιάλτες στην Γερμανία


Στα ύψη τo πολιτικό θερμότερο στην Γερμανία, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το προσφυγικό. Θύελλα αντιδράσεων μετά την δήλωση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επίθεση με μαχαίρι στην δήμαρχο της Κολονίας. Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ. Φόβοι για άνοδο της ακροδεξιάς.

Οι εντάσεις για το μεταναστευτικό οξύνθηκαν επικίνδυνα στην Γερμανία μετά την δήλωση ομιλητή σε συγκέντρωση ακροδεξιών ότι λυπάται που έκλεισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην χώρα, προκαλώντας την άμεση καταδίκη από τους πολιτικούς ηγέτες που ανησυχούν όλο και περισσότερο για την βία από τα άκρα.
Οι σκληρές κουβέντες αντηλλάγησαν μετά από μια βραδιά διαδηλώσεων και αντι-διαδηλώσεων την Δευτέρα που φανέρωσε τα αντίρροπα ένστικτα του έθνους για ένα ζήτημα που ταλανίζει την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.
Αντανακλούν επίσης την αυξανόμενη ανησυχία των Γερμανών αξιωματούχων ότι η μεταναστευτική κρίση μετατρέπεται σε έναν μαγνήτη ακροδεξιάς ρητορικής και εξτρεμιστικής βίας.
Στη Γερμανία έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις σε καταλύματα μεταναστών τους τελευταίους μήνες. Σε μια τρομακτική κλιμάκωση, η υποψήφιος δήμαρχος στην Κολονία που έχει αναλάβει δράσεις υπέρ των προσφύγων, μαχαιρώθηκε το Σάββατο από εξτρεμιστή που φέρεται να έκανε σχόλια κατά των ξένων.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube