REAL TIME |

Weather Icon

FT : Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη συμφωνία TPP

FT : Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη συμφωνία TPP

Γιατί είναι ιστορικής σημασίας η εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες της περιοχής του Ειρηνικού. Οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία, το περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο ρόλος της Κίνας και ο δρόμος για νέες συμφωνίες.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και 10 άλλες οικονομίες της περιοχής του Ειρηνικού, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, υπέγραψαν την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία των δύο τελευταίων δεκαετιών.
Αυτά είναι τα επτά στοιχεία που αξίζει να γνωρίζεται για την Συνεργασία των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership).

1. Η TPP αφορά την γεωπολιτική όσο και το εμπόριο.

Αποκαλείται συχνά ως «οικονομική ραχοκοκαλιά» της «στροφής» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία. Ο στόχος για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία είναι να πάρουν κεφάλι έναντι της Κίνας, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην TPP και να δημιουργήσουν μια οικονομική ζώνη στον Ειρηνικό που μπορεί να εξισορροπήσει την οικονομική επιρροή του Πεκίνου στην περιοχή.
Αφορά επίσης την χάραξη κανονισμών για την παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα για ζητήματα όπως οι διασυνοριακές ροές δεδομένων μέχρι το πώς οι κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες μπορούν να ανταγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube