Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , Ευρωπαϊκή Ένωση 7 Οκτωβρίου 2015

FT : Φρένο στη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Απόφαση-σταθμός του ευρωπαϊκού δικαστηρίου κρίνει παράνομη τη συμφωνία «Safe Harbour» που χρησιμοποιούν κολοσσοί μεταξύ των οποίων το Facebook και η Amazon. Οι εταιρίες καλούνται να προσαρμοστούν, προκειμένου να μην παρανομήσουν.

Tο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ ανέστειλε μία ζωτικής σημασίας συμφωνία για διατλαντική ανταλλαγή δεδομένων, αφήνοντας τις διαδικτυακές εταιρίες όπως η Amazon και το Facebook να αγωνίζονται να αναμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να αποφύγουν την παραβίαση του νόμου.
Η απόφαση σημαίνει πως οι αρχές προστασίας δεδομένων σε όλη την Ευρώπη επίσης αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν με καταγγελίες, αφού το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων απεφάνθη πως έχουν τη δικαιοδοσία να αναστείλουν τη μεταφορά δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν προηγουμένως εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.
Η λεγόμενη συμφωνία «Safe Harbour» επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη στιγμή που θεσπίστηκε το 2000, έχουν βασιστεί σε αυτή4.400 επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων και γιγάντων του διαδικτύου όπως είναι το Facebook, η Google και η Amazon.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube