Γενικά θέματα , Ελλάδα 17 Οκτωβρίου 2015

Απαντήσεις ζητούν οι θεσμοί για την υπόθεση Σαββαΐδου.

Απαντήσεις ζητούν οι θεσμοί για την υπόθεση Σαββαΐδου.
 Η προϊστορία της κόντρας
Να απαντήσει στους θεσμούς για την υπόθεση Σαββαΐδου καλείται η κυβέρνηση καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν άμεση ενημέρωση με δεδομένη και την ευαισθησία που υπάρχει για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Το 2014 όταν είχε ζητηθεί η παραίτηση Θεοχάρη το θέμα είχε φτάσει έως το Eurogroup καθώς η θεσμική θωράκιση της Γραμματείας είχαν αποτελέσει προαπαιτούμενο πολλών αξιολογήσεων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαίδου μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και του ιδίου του πρωθυπουργού προσωπικά. Ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Σαββαίδου η οποία επιφυλάχθηκε να δώσει την απάντησή της.

Ουσιαστικά, επαναλαμβάνεται η ιστορία «Θεοχάρη» δηλαδή της απομάκρυνσης δια της παραιτήσεως του επικεφαλής της ΓΓΔΕ.  Η θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων είναι μόνιμη πενταετούς διάρκειας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπέμψει την γενική γραμματέα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει την παραίτησή της.
Στην κυρία Σαββαΐδου είχε ασκηθεί  ποινική δίωξη για βαθμό πλημμελήματος σχετικά με απόφαση της σχετικά με την απόδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο δημόσιο του 20% από τις διαφημίσεις. 
Η προϊστορία της κόντρας
 
Το πρόσωπο της κυρίας Σαββαϊδου ήταν κόκκινο πανί εξαρχής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι είχε διοριστεί από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ωστόσο η αντικατάστασή της δεν επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λόγω…τρόικας.
Η αντικατάσταση Θεοχάρη με τον τρόπο που είχε γίνει απο την προηγούμενη κυβέρνηση είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με τους δανειστές οπότε στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κρίνει σκόπιμο να μην ανοίξουν το θέμα εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το νέο μνημόνιο.
Τώρα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ανοίγει ο δρόμος.
Πρώτον εξαιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων και δεύτερον εξαιτίας της προωθούμενης αναδιάρθρωσης της ΓΓΔΕ η οποία βάσει μνημονίου θα αλλάξει διοικητική διάρθρωση και θα ελέγχεται από ΔΣ αποκτώντας «δομή» εταιρείας.


Κέρδος online   17/10/2015 12:54

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube