Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 17 Οκτωβρίου 2015

Στα σκαριά νέο “χαράτσι” για το Ασφαλιστικό

Μία νέα εισφορά κυοφορείται  στα σπλάχνα του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.  Αυτή η πρόθεση αποτυπώνεται … εκ αντανακλάσεως στοπόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό που παρουσιάστηκε προχθές από τον Υπουργό Εργασίας  κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Στο πόρισμα αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά  η δυνατότητα επιβολής μιας    εισφοράς στους υψηλά αμειβόμενους ή ένας τραπεζικός φόρος ή ένας φόρος στις μεγάλες περιουσίες και γενικά ένας φόρος εκεί που συγκεντρώνεται, παρά την κρίση, ο πλούτος, επιβεβαιώντας τις πληροφορίες του Capital.gr  . 
Tα έσοδα αυτά θα συγκεντρώνονται σε Κεφάλαιο ή Ταμείο το οποίο θα τροφοδοτείται, επίσης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, την περιουσία των Ταμείων, καθώς και από τους συμπληρωματικούς πόρους που θα μπορέσει να κινητοποιήσει το Κράτος, για την περίοδο μέχρι το 2050. 
Γενικά, οι διαθέσιμοι κρατικοί πόροι πρέπει να κατευθυνθούν, κατά προτεραιότητα, προς τις κατώτατες συντάξεις και προς την εγγύηση της βιωσιμότητας του συστήματος, αναφέρει το πόρισμα. 
Καταλήγοντας στο θέμα αυτό το πόρισμα αναφέρει πως   η ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, που ιδρύθηκε το 2001 από το ΙΚΑ, τον  ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, αποτελεί την ιδεώδη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση των αποθεματικών και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων. Τα Ταμεία αυτά θα έχουν την ευχέρεια, ανάλογα με τον όγκο των αποθεματικών τους, να συμμετέχουν σε υφιστάμενα αμοιβαία κεφάλαια ή να συγκροτούν εξαρχής δικά τους αμοιβαία κεφάλαια και να επιλέγουν τις δικές τους επενδυτικές επιτροπές και εξωτερικούς διαχειριστές, όπως είχε αναφέρει το Capital.gr. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube