Weather Icon
Ισλάμ , Μέση Ανατολή , Ρωσία 6 Οκτωβρίου 2015

Η Αλ Κάιντα απειλεί: «Ρώσοι η Συρία θα γίνει ο τάφος σας»

Η Αλ Κάιντα απειλεί: «Ρώσοι η Συρία θα γίνει ο τάφος σας»

Η Αλ Κάιντα απειλεί: «Ρώσοι η Συρία θα γίνει ο τάφος σας»

Η Αλ Κάιντα εξέδωσε μια απειλητική προειδοποίηση προς τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ αυτές συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.
Η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση, «μητέρα» όλων των τζιχαντιστών, που στη Συρία ο τοπικός της επίσημος βραχίονας ονομάζεται Μέτωπο Αλ Νούσρα, υποσχέθηκε ότι η Συρία θα γίνει νεκροταφείο για τους Ρώσους εισβολείς.
Επίσης, σε μια εκστρατεία διαδικτυακής προπαγάνδας τρόμου, η Αλ Κάιντα τάζει υψηλές χρηματικές αμοιβές σε εκείνους που θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν Ρώσους στρατιώτες.


Από την Τετάρτη η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια «βροχή» αεροπορικών επιδρομών ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία. Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν ανηλεώς τις θέσεις της Αλ Κάιντα και του σύμμαχού της Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, ενώ έχουν χτυπήσει και το Ισλαμικό Κράτος στη ντε φάκτο πρωτεύουσά του πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.

Τώρα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή (και όχι μόνο) εκστρατεία προπαγάνδας καλώντας τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να σπεύσουν στη Συρία και να καταταχθούν στις γραμμές του για να πολεμήσουν τους Ρώσους εισβολείς.
Η Αλ Κάιντα μάλιστα ανασύρει αναμνήσεις από την αποτυχημένη εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν (1979 – 1989), για να κερδίσει υποστήριξη αλλά και να ανυψώσει το ηθικό των τζιχαντιστών, αφού τότε στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν θεωρείται ότι βγήκαν νικητές από την αναμέτρηση με τους Σοβιετικούς.
Ο τζιχαντιστής Αμπού Γιασίν Αλ Χόμσι (Abu Yassin Al Homsi), μέλος της Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης οργάνωσης «κλώνου» της Αλ Κάιντα, περιφέρεται σε βρετανικές εφημερίδες (στην Telegraph εν προκειμένω) παριστάνοντας τον «μετριοπαθή» και λέει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν τις δυνάμεις της Αλ Νούσρα.
Ο ίδιος λέει ότι οι Ρώσοι με τις επιδρομές τους στέλνουν και άλλο κόσμο στους τζιχαντιστές, αντί στις «μετριοπαθείς» οργανώσεις, όπως η δική του.
Το γεγονός ότι η Αχράρ Αλ Σαμ -πέρα από κλώνος της Αλ Κάιντα- συμμετέχει και στην ίδια συμμαχική δύναμη, τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), με την Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), προφανώς και ο «ανήσυχος» για την ενδυνάμωση της Αλ Κάιντα «μετριοπαθής» -και μέλος της Αλ Κάιντα ο ίδιος- θεώρησε ασήμαντες λεπτομέρειες.
Όπως και η Telegraph, που γνωρίζει ακριβώς τι παίζεται στη Συρία και εάν υπάρχουν «μετριοπαθείς» και τι είδους συμμορία είναι η Αχράρ Αλ Σαμ, για να δημοσιεύει τέτοια τερατώδη ψέμματα μάλλον κάποια γραμμή έχει πάρει από τη βρετανική κυβέρνηση που αισθάνεται να απειλούνται συμφέροντά της στην περιοχή. Συμφέροντα που ταυτίζονται με τα τουρκικά.
Με τέτοια κορυφαία ψέμματα προσπαθούν να πείσουν οι τζιχαντιστές και κάποια δυτικά συμφέροντα την κοινή γνώμη της Δύσης ότι υφίσταται κάποια «μετριοπαθής» ένοπλη αντίσταση στη Συρία.
Σημείωση: Οι Βρετανοί προσπαθούν να «χωθούν» στους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου από τις αρχές της νέας χιλιετίας. Προσπάθησαν να το κάνουν με την ΑΟΖ της Λωρίδας της Γάζας (για αυτό και το Ισραήλ μόλις αντιλήφθηκε ότι κάτι μαγείρευαν οι Εγγλέζοι με τους Παλαιστίνιους την «έπεσε» με ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα, για να μην έχει ΑΟΖ), ύστερα προσπάθησαν να διεκδικήσουν μερίδιο από την Κύπρο ισχυριζόμενοι ότι οι βρετανικές βάσεις στο νησί έχουν ΑΟΖ, έφαγαν και από εκεί πόρτα, και τώρα προφανώς κάτι τους έχει τάξει ο Ερντογάν, για αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουν κοινή γραμμή στις δηλώσεις τους με τον παρανοϊκό σουλτάνο της Άγκυρας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να θυμάστε – Οι Βρετανοί έχουν μέχρι στιγμής κοινή γραμμή με τους Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε σχετικά τι έχουμε γράψει:
1. 2 Νοεμβρίου 2014: Η Βρετανία στηρίζει ανοικτά και απροκάλυπτα την Τουρκία
2. 21 Οκτωβρίου 2014: Βρόμικο παιχνίδι της Βρετανίας στην Κύπρο – Κάνει πλάτες στους Τούρκους

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Αμπντουλάχ Αλ Μουχαϊσίνι, τζιχαντιστής της Αλ Νούσρα διακηρύττει: «Ω Ρώσοι, ξεχάσατε τον αφγανικό βάλτο;».
Και συνεχίζει: «Θέλετε να μπείτε σε ένα νέο βάλτο; Ο λαός του Λεβάντε [Συρίας] θα σας αντισταθεί! Η Ρωσία είναι μια χώρα που τα φτερά της κόπηκαν στη γη του Αφγανιστάν [εννοεί τα φτερά του δικέφαλου αετού]. Σήμερα μπήκατε στη Συρία, η Συρία λοιπόν θα γίνει ο τάφος των εισβολέων».
Την Πέμπτη, ένας ανερχόμενος θρησκευτικός τζιχαντιστής ηγέτης και χρηματοδότης της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, ο Αμπού Χασάν Αλ Κουβέιτι (Abu Hassan Al Kuwaiti), ανακοίνωσε ότι προσφέρει 13.500 περίπου ευρώ σε όποιον πιάσει και του φέρει έναν Ρώσο στρατιώτη αιχμάλωτο.
«Στους ηρωικούς μουτζαχεντίν αδελφούς, δίνω έπαθλο 1 εκ. συριακών λιρών σε όποιον μου φέρει αιχμάλωτο ένα Ρώσο στρατιώτη».
Η «επικήρυξη» στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να σπεύσουν τζιχαντιστές να καταταγούν στην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα με το «καρότο» ότι έτσι κι εάν πιάσουν έναν Ρώσο αιχμάλωτο θα γίνουν και πλούσιοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube