REAL TIME |

Ανυποχώρητη στάση της Λευκωσίας για το ξεπάγωμα των κεφαλαίων της Τουρκίας

Πίσω η μπάλα στην Άγκυρα
Ούτε λέξη στον Αναστασιάδη για ξεπάγωμα κεφαλαίων της Τουρκίας η Μέρκελ 

Λευκωσία: Δεν ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεπαγώσει η Λευκωσία ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας η Άνγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια συνάντησής τους χθες στη Μαδρίτη, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η καγκελάριος της Γερμανίας δεν άνοιξε το θέμα των κεφαλαίων και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου, όπως πληροφορούμαστε, ότι «δεν θα γίνουν εκπτώσεις για κανένα». 

Παραπέμποντας στις ενταξιακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τα υποψήφια κράτη. Θέση που ικανοποίησε πλήρως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το οποίο αναμένεται είναι η Τουρκία να ανταποκριθεί και στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της προκειμένου να ανοίξουν κεφάλαια που την ενδιαφέρουν στην ενταξιακή της πορεία. 
Υπενθυμίζεται συναφώς ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δώσει διαβεβαιώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο στους Ερντογάν και Νταβούτογλου ότι «θα μιλούσε στη Λευκωσία για τα κεφάλαια». Τέτοιο πράγμα δεν έγινε χθες στη Μαδρίτη. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσε προς τον Νίκο Αναστασιάδη και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρόλο που κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν πρωταγωνιστής της παροχολογίας ανταλλαγμάτων προς την Άγκυρα, ώστε να συνεργαστεί στην προσφυγική κρίση. 
Στο μεταξύ, η  εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, όταν ρωτήθηκε χθες κατά πόσον «η σπουδή της Κομισιόν να συνεργαστεί με την Τουρκία στο προσφυγικό υπονομεύει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος», είπε πως τα δύο ζητήματα δεν διασυνδέονται.
Περισσότερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube