Weather Icon
Αφγανιστάν , Ρωσία 18 Οκτωβρίου 2015

Η Μόσχα αμφισβητεί την συνεχή παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Η Μόσχα αμφισβητεί την συνεχή παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
Τις αμφιβολίες για την συνεχιζόμενη παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο επικεφαλής της προεδρικής αποστολής για Αφγανιστάν και του  Β Τμήματος Ασίας του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών, Ζαμίρ Καμπούλοφ.  
Η Μόσχα αμφιβάλλει ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θα επηρεάσει θετικά την κατάσταση στη χώρα αυτή, είπε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ.
«Δεν ξέρω τι θα αλλάξει αυτό. Έχω πει πολλές φορές ότι εάν 100.000 (στρατιωτικό προσωπικό) δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, τι μπορούμε να περιμένουμε από 5.000 ή 6.000. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μορφή ηθικής και πολιτικής στήριξης στις αφγανικές αρχές, οι οποίες πιστεύουν ότι για κάποιο λόγο, η συνεχιζόμενη ξένη στρατιωτική παρουσία θα κάνει τη ζωή τους ευκολότερη και θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν», ανέφερε στο RIA Novosti ο Καμπούλοφ.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Καμπούλ και ο αφγανικός λαός «πρέπει πρώτα απ ‘όλα να βασιστούν στις δυνάμεις τους, ενώ η Δύση πρέπει να τους παρέχει ουσιαστική βοήθεια», όπως την παροχή απαραίτητων όπλων και την αποστολή της πολεμικής αεροπορίας όταν χρειάζεται.
«Και, φυσικά, υλική βοήθεια. Η αφγανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό. Αυτό θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες να κυνηγούν τους Ταλιμπάν στο έδαφος του Αφγανιστάν», είπε οΚαμπούλοφ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube