Γενικά θέματα 8 Οκτωβρίου 2015

Τουρκική… εισβολή από 14 μαχητικά στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

Τουρκική… εισβολή από 14 μαχητικά στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας
  • Φωτογραφία αρχείου
Αφού οι εταίροι τους… χαιδεύουν τα αυτιά, γιατί να μην αποθρασυνθούν; Ο λόγος για τους Τούρκους που χθες με 14 μαχητικά προέβησαν σε μαζικές παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τακτική των προκλήσεων της Άγκυρας, την ώρα μάλιστα που η γειτονική χώρα διαμαρτύρεται για παραβίαση που έκανε ρωσικό μαχητικό!

Συγκεκριμένα, στο FIR εισήλθαν τρεις σχηματισμοί των έξι, δύο και δύο αεροσκαφών καθώς και τέσσερα μεμονωμένα, ένα ελικόπτερο και 3 CN – 235. 
Συνολικά πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις και 10 παραβιάσεις στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Δύο από τις 39 παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις άνωθεν των νησιών Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι.Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube