Γενικά θέματα , Ελλάδα 17 Σεπτεμβρίου 2015

Kράτος με 2.660.000 συνταξιούχους που κοστίζουν 28 δισ. τον χρόνο και 700.000 δημόσιους υπαλλήλους δεν είναι βιώσιμο

Kράτος με 2.660.000 συνταξιούχους που κοστίζουν 28 δισ. τον χρόνο και 700.000 δημόσιους υπαλλήλους δεν είναι βιώσιμο

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Θάνος Τζήμερος σε μια συνέντευξη που σπάει κόκκαλα, δείχνει γιατί ο κρατισμός, ό,τι χρώμα και να έχει, οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.
Πώς σας φάνηκε το debate;
 Μονομαχία με νυχοκόπτες. Περισσότερο ενδιαφέρον είχε να παρακολουθείς τα βρώμικα και φτηνιάρικα κόλπα που έκανε ο σκηνοθέτης για να φανεί λαμπερός ο δικούλης του και μπαγιάτικος ο άλλος. Απατεώνες και στα μικρά και στα μεγάλα, οι πρωτηφορίτες. Το αριστερό ήθος που λέγαμε.
Δεν ξεχωρίσατε κάτι;
Βεβαίως. Τη συμφωνία και των δύο να μην πειράξουν το κράτος των πελατών και των κομματικών στρατών που διόρισαν και συνταξιοδότησαν. Και το «φλου» που είναι μόνιμο στοιχείο στον ελληνικό πολιτικό λόγο από τότε που θυμάμαι. Και οι δύο είπαν ότι θα καταργήσουν από το μνημόνιο όσα δεν τους αρέσουν και θα παλέψουν να βρουν «ισοδύναμα». Πολλή πάλη έχει πέσει τον τελευταίο καιρό αλλά όλοι είμαστε με την πλάτη στο ταπί. Κάτι δεν κάνουμε σωστά, ε;

Και γιατί δεν μας λέτε ποια θα είναι αυτά τα ισοδύναμα, παλληκάρια μου; Μας το κρατάτε για έκπληξη; Στην οικονομία δεν υπάρχουν ισοδύναμα. Δεν υπάρχει καμία ενέργεια που έχει την ίδια δυναμική με κάποια άλλη. Υπάρχουν ισόποσα. Καταργείς έναν φόρο που περιμένεις να σου φέρει 1 δισ.; Θα βάλεις έναν άλλον ή θα κόψεις κρατικές δαπάνες ενός δισ. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο το λένε οι πολιτικάντηδες, γιατί θα χάσουν ψηφαλάκια. Έτσι έχουν κάνει την οικονομία θρίλερ, την ίδια στιγμή που κόπτονται για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον!
για τη συνέχεια kourdistoportocali

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube