Weather Icon
ΗΠΑ , Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσία: Αυστηρή προειδοποίηση για τα πυρηνικά των ΗΠΑ

Ρωσία: Αυστηρή προειδοποίηση για τα πυρηνικά των ΗΠΑ
Sputniκ

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Tu-22M3
Η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει στην ανάπτυξη των αμερικανικών πυρηνικών βομβών στη Γερμανία με την ανέγερση μίας απόρθητης αλυσίδας εγκαταστάσεων αντιπυραυλικής άμυνας, πυρηνικών κεφαλών σε πυραύλους Iskander και πυραύλους κρουζ, προειδοποίησε γνωστός Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής.
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να εγκαταστήσουμε πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους Iskander και πυραύλους κρουζ εκτεταμένης αυτονομίας X-555 τα στρατηγικά βομβαρδιστικά μας, για Tu-22M3», είπε στο πρακτορείοRIA Novosti ο επικεφαλής της Ακαδημίας Γεωπολιτικών σπουδών, Κονσταντίν Σιφκόφ.
Η αντίδραση έρχεται μετά το ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο οποίος ανέφερε την Τρίτη ότι ένα έγγραφο προϋπολογισμού του αμερικανού Πενταγώνου λέει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα αναπτύξει εκσυγχρονισμένες πυρηνικές βόμβες Β61 στην γερμανική αεροπορική βάση  Buchel, σε αντικατάσταση των 20 όπλων που βρίσκονται ήδη εκεί.
Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν υποστηρίξει ότι η πυρηνική στάση των ΗΠΑ σε χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ είναι σύμφωνη με όλες τις υποχρεώσεις της Συνθήκης.
Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφχαρακτήρισε την κίνηση των ΗΠΑ ως μια πιθανή «παραβίαση της στρατηγικής ισορροπίςα στην Ευρώπη», η οποία θα απαιτούσε μια ρωσική απάντηση.
«Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη. Και χωρίς αμφιβολία θα απαιτήσει από τη Ρωσία να λάβει τα αναγκαία αντίμετρα για την αποκατάσταση της στρατηγικής ισορροπίας και ισοτιμίας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Τα συγκεκριμένα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ είναι μία αναβάθμιση της πυρηνικής βόμβας, γνωστής και ως B61-12. Έχουν ήδη αναπτυχθεί σε βάσεις σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, όπως τη Γερμανία και τη Τουρκία.
Η Β61 είναι μια πυρηνική συσκευή με απόδοση που ποικίλλει και θολώνει τα όρια μεταξύ λεγόμενων τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Με άλλα λόγια, η δύναμη του όπλου μπορεί να ρυθμιστεί για χρήση σε μικρή κλίμακα ή να πυροδοτηθεί προκειμένου να εκραγεί σε περισσότερους από 300 μεγατόνους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube