Weather Icon
Ιράν , Συρία 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Τεχεράνη έτοιμη για συνομιλίες με αντιπάλους για ειρήνευση στη Συρία

Η Τεχεράνη έτοιμη για συνομιλίες με αντιπάλους για ειρήνευση στη Συρία
«Προτεραιότητά μας είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας»

Το Ιράν έχει την πρόθεση να καθήσει μαζί με τους αντιπάλους του και να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, υποστήριξε την Τρίτη ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Όσον αφορά το μέλλον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ωστόσο, ο Ροχανί διευκρίνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα το συζητήσει έως ότου επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα.
«Θα καθήσουμε σε οποιοδήποτε τραπέζι συνομιλιών με χώρες της περιοχής , αλλά και εκτός αυτής», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος όταν ερωτήθηκε εάν το Ιράν είναι διατεθειμένο να συζητήσει για τη Συρία με αντιπάλους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία.


«Ο Σύροι σκοτώνονται, χάνουν τα σπίτια τους. Προτεραιότητά μας είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας, η αποκατάσταση της ασφάλειας και η επιστροφή των ανθρώπων στις εστίες τους. Έπειτα θα μιλήσουμε για το μέλλον», τόνισε. 


Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, τον πρώτο ηγέτη χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επισκέπτεται το Ιράν εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, ο Χασάν Ροχανί κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις δυνάμεις της Μέσης Ανατολής να βρουν μία λύση στη συριακή κρίση.


«Εάν κάποια μέρα η Συρία είναι περισσότερο ασφαλής, αυτό θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου», υπογράμμισε.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube