Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Συρία 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συναίνεση για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία επιδιώκει ο Κάμερον

ΒΡΕΤΑΝΙΑΣυναίνεση  για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία επιδιώκει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επρόκειτο να επιδιώξει συναίνεση για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία, παρά την εκλογή νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματους (αξιωματική αντιπολίτευση) που τάσσεται εναντίον του πολέμου.

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την ανάληψη δράσης ενάντια στο ΙΚ στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο που η Βρετανία έχει αναλάβει δράση ενάντια στο ΙΚ στο γειτονικό Ιράκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Αυτή παραμένει η άποψη του. Δεν έχει αλλάξει επειδή εκλέχθηκε νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης, αλλά, όπως έχει πει στο παρελθόν, επιθυμεί να συνεχίσει επιτυγχάνοντας συναίνεση σε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω με αυτό τον τρόπο να προσεγγίζει το θέμα».
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που εκλέχθηκε νέος ηγέτης των Εργατικών το Σάββατο, τάσσεται υπέρ της απεμπόλησης των πυρηνικών όπλων της Βρετανίας και έχει δηλώσει πως θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα επέκτασης της στρατιωτικής αποστολής στη Συρία.
Ο Κάμερον πραγματοποίησε σήμερα επαφές στον Λίβανο και στην Ιορδανία όπου συζήτησε σχετικά με την κρίση των προσφύγων και τον πόλεμο στη Συρία. Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ο Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησε με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ «για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τις εξελίξεις στην περιοχή και διεθνώς».
Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube