Weather Icon

Στα μεγάλα σκάφη στρέφονται οι Σύροι πρόσφυγες

Στα μεγάλα σκάφη στρέφονται οι Σύροι πρόσφυγες

Οι θάνατοι που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες, λόγω ανατροπής των φουσκωτών και των μικρών σκαφών που αγόραζαν από Τούρκους λαθροδιακινητές, φαίνεται ότι ανάγκασαν τους Σύρους πρόσφυγες να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για τα μέσα διαφυγής από τη γείτονα χώρα.

Είναι ενδεικτικό αυτό που συνέβη στη Μαρμαρίδα, όταν 135 Σύροι αγόρασαν ένα πλεούμενο 14 μέτρων, το οποίο χρησιμοποιούσε ο πρώην ιδιοκτήτης του ως σκάφος αναψυχής μεταφέροντας τουρίστες σε διάφορους κόλπους της περιοχής Μαρμαρίδος.
Έδωσαν 180.000 λίρες Τουρκίας (περίπου 50.000 ευρώ) και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο σκάφος, το οποίο οδήγησαν ο ιδιοκτήτης και οι λαθροδιακινητές μέχρι το όριο των θαλάσσιων συνόρων στα Δωδεκάνησα.
Στη συνέχεια γύρισαν πίσω με φουσκωτό και το σκάφος οδήγησε στη Ρόδο 35χρονος Σύρος, που εκπαιδεύτηκε τις προηγούμενες μέρες στο ρόλο του καπετάνιου.
http://www.pontos-news.gr/article/140930/sta-megala-skafi-strefontai-oi-syroi-prosfyges

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube