Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αντικρουόμενα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Αντικρουόμενα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Σκληρή μάχη στο κυνήγι της πρώτης θέσης

EUROKINISSI/Stelios misinas
Αντικρουόμενα είναι τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να δίνουν σκληρή μάχη στο κυνήγι της πρώτης θέσης.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 29,5%.

Στην τρίτη θέση έπεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% , ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% , το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5% , η Ένωση Κεντρώων με 4% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ποσοστό κάτω του 3% (2,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 6%.
Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της Ν.Δ. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στην τέταρτη ισοψηφούν Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 5%.
Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 3% ενώ οι ΑΝΕΛ μόλις 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διαμορφώνεται στο 15%.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube