Weather Icon

Κυπριακό και ενέργεια στη συνάντηση Αναστασιάδη-Κέρι

Τη συνδρομή των ΗΠΑ στο Κυπριακό, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απο τον ΥΠΕΞ ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Σε δηλώσεις του στις “Τομές στα Γεγονότα”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ επικοδομητική.
Τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα ήταν το κυπριακό και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου βάσει και της κατάστασης των πραγμάτων.  Η Τουρκία, επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης μέσα απο συγκεκριμένες ενεργειες πρέπει να αποδειξει στην πραξη αυτά που δημοσια διακηρύττει για επιλυση κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργεί η ύπαρξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και τόνισε το γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Πριν απο τη συνάντηση του με τον Τζον Κέρι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη στις 13 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Λίγο αργότερα έχει οριστεί συνάντηση του κ. Κέρι με τον Τούρκο ομόλογό του, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube