Weather Icon

Ακιντζί: «Ναι» στη μεταφορά του κυπριακού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας

Ακιντζί: «Ναι» στη μεταφορά του κυπριακού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας

Μετά την επίλυση του Κυπριακού, σπεύδει να διευκρινίσει

EPA/STRINGER
Έσπευσε να διευκρινίσει ότι το επίμαχο σχέδιο μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό και βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.
Υπέρ της μεταφοράς των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, τάχθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το επίμαχο σχέδιο μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό και βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τις αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι «χωρίς να έχουν συζητηθεί τα κριτήρια στο περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός σε στρατόπεδα του ναι και του όχι».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube