Weather Icon
Εκλογές 2015 , Ελλάδα , Ρωσία 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κοσατσιόφ: Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να επιβάλλει «εθνικά όρια» στις αποφάσεις των Βρυξελλών

Κοσατσιόφ: Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να επιβάλλει «εθνικά όρια» στις αποφάσεις των Βρυξελλών
 RIA Novosti

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδαθα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την ίδια πορεία: χωρίς διακοπή της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να επιτευχθεί το μέγιστο, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά συμφέροντα του κράτους, δήλωσε χθες βράδυ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή της Ρωσίας), Κονσταντίν Κοσατσιόφ.
«Υπάρχει μια αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα την υποστήριξη των ψηφοφόρων, παρά τη σοβαρή διάσπαση εντός του κόμματος», είπε ογερουσιαστής, σχολιάζοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Κοσατσιόφ πιστεύει πως η Ελλάδα είναι απίθανο να ακολουθήσει τηνπορεία εξόδου από την ΕΕ. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι οι επιταγές τωνΒρυξελλών, στις οποίες είναι συνηθισμένες οι μικρές χώρες της ΕΕ, έχουν τα όριά τους και «η Ελλάδα τα έχει ορίσει πλήρως», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων.
Ο βουλευτής τόνισε πως η νίκη του Αλέξη Τσίπρα είναι προσωπική επιτυχία του, η επιτυχία του κόμματος και το παράδειγμα της αυξανόμενης αυτοταυτότητας της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύει, επίσης, ότι η θέση της Ελλάδας θα γίνει παράδειγμα για άλλες χώρες, τις οποίες η ΕΕ αντιμετώπιζε ως μια «ζώνη εφαρμογής» των αποφάσεων των Βρυξελλών. Δηλαδή, δεν προβλεπόταν η ανάπτυξη των χωρών αυτών, αλλά μόνο η χρήση των πόρων τους. Αυτή η πολιτική αποδείχθηκε  αδιέξοδο για τα κράτη αυτά. Ο Κοσατσιόφ παρέθεσε το παράδειγμα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, των χωρών που έχουν προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο τελευταίο κύμα της διεύρυνσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει συνασπισμό στο κοινοβούλιο με μικρά κόμματα, σύμφωνα με τον Κοσάτσιοφ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνει σε σκληρές περιπέτειες: η αυτοπεποίθηση, η οποία χαρακτήρισε την ΕΕ τηδεκαετία του ΄90, θα αποτελέσει παρελθόν, δεν μπορεί πλέον να λύσει τα προβλήματα της οικονομικής ανάπτυξης της Ένωσης, και επιπλέον έχει προστεθε το μείζον πρόβλημα των προσφύγων.

Τέλος ο βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα πως στην ΕΕ θα προκύψει η προθυμία για διάλογο με άλλα κέντρα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επί ίσοις όροις, και όχι από τη θέση του«μεγάλου αδελφού».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube