Γενικά θέματα 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η κακουργία της Δύσης και η εγκληματική απερισκεψία της Ρωσίας

Η κακουργία της Δύσης και η εγκληματική απερισκεψία της Ρωσίας

Αντώνης Λαμπίδης

Χρόνια τώρα, εν μέσω γενικευμένης παρακμής, εδώ στον τόπο μας είμαστε εγκλωβισμένοι στον μίζερο μικρόκοσμό μας. Κυριαρχεί η φτήνεια και ο ξεπεσμός στα πολιτικά πράγματα, ανακυκλώνοντας ένα φαύλο κύκλο  εσωστρέφειας, πνευματικής κατάπτωσης, παραίτησης και απουσίας ελπίδας για μια αληθινά καινούργια αρχή. Η κενολογία και η τιποτολογία κατακλύζουν τον «δημόσιο» λόγο με απίθανους πρωταγωνιστές και γραφικούς κομπάρσους. Το ψεύδος και η υποκρισία περισσεύουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή.


Η κενή περιεχομένου συνθηματολογία αναζωπυρώνεται με τις αλλεπάλληλες ατελέσφορες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να καθιστούν τους ψηφοφόρους συνενόχους των πολιτικών τυχοδιωκτών που αναρριχώνται στην εξουσία.
Δεν είναι παράδοξο ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και η εξωτερική πολιτική δεν απασχολούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γιατί η καλλιέργεια και ανύψωση των δύο πρώτων θα δημιουργήσει πολίτες συνειδητούς που εν καιρώ θα αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία των μετριοτήτων. Όσο για την ελληνική εξωτερική πολιτική, αυτή αποτελεί διαχρονικά ένα τριτεύον ζήτημα για τους κυβερνώντες, εντασσόμενο στην ενδοτικότητα, ηττοπάθεια, υποτέλεια αλλά και κακομοιριά που μαστίζουν τα πολιτικά πράγματα (το ανίατο σύνδρομο της ψωροκώσταινας).
Η συνέχεια του άρθρου: http://www.pontos-news.gr/article/140709/i-kakoyrgia-tis-dysis-kai-i-egklimatiki-aperiskepsia-tis-rosias

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube