Weather Icon

Ρωσικό «δούρειο» αίτημα, εμπλοκή με τις ΗΠΑ και οι μνήμες του 1973



Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποδεχθεί ρωσικό αίτημα χρήσης του ελληνικού FIR, από το οποίο ζητείται να διέλθουν πολιτικά αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πριν από ένα περίπου μήνα το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, μετά τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. και προφανώς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου), ο οποίος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Κοτζιά, απάντησε καταφατικά σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποδοχής και ψήφισης του τρίτου μνημονίου.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik η χρονική περίοδος που ζητήθηκε ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και τερματίζεται στις 24 του ίδιου μήνα. Συνεπώς φαίνεται ότι μάλλον έχει αρχίσει η χρήση του ελληνικού FIR από ρωσικά αεροσκάφη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν να απορριφθεί το ρωσικό αίτημα.

Για τη συνέχεια defence-point

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube