Weather Icon

Διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας – Σουηδίας

Διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας – Σουηδίας

Εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών σε Σουηδία και Ρωσία

Η Σουηδία τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση όσον αφορά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία

REUTERS/BOB STRONG
Η Σουηδία τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση όσον αφορά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ρώσο διπλωμάτη απέλασε σήμερα η κυβέρνηση της Σουηδίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία με τη σειρά της απέλασε έναν Σουηδό διπλωμάτη.

Ο εκπρόσωπος του σουηδικού ΥΠΕΞ Γιόχαν Τέγκελ ανέφερε ότι οι δραστηριότητες του Ρώσου διπλωμάτη «παραβίασαν» τη Σύμβαση της Βιέννης, η οποία ορίζει τους διπλωματικούς κανόνες συμπεριφοράς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτά συνέβησαν πρόσφατα», δήλωσε.
Η Σουηδία τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση όσον αφορά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Οι ρωσικές αρχές μας πληροφόρησαν ότι ένας διπλωμάτης της πρεσβείας της Σουηδίας πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα. Η Ρωσία ανέφερε σαφώς ότι θεωρεί πως πρόκειται για ανταπόδοση της απόφασης της Σουηδίας να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη», είπε ο Τέγκελ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι βαθμοί των δύο διπλωματών. Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ποιες συνέπειες θα έχει η απόφαση της Μόσχας στις διμερείς σχέσεις, ανέφερε ο Τέγκελ, καθιστώντας ωστόσο σαφές «δεν πρόκειται να τις βελτιώσει».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube