REAL TIME |

Γενικά θέματα , Ελλάδα 1 Αυγούστου 2015

Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου!

*….επειδή επέλεξα να εξασφαλίσω στο παιδί μου ένα σπίτι που εγώ δεν είχα, με δάνειο στο οποίο έβαλα υποθήκη την ανάγκη μου για ξεκούραση, καθώς οδεύω προς τα 65, μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς.
Θα ντρεπόμουνα αν είχα επιλέξει να πάρω εορτοδάνειο και το είχα μετατρέψει σε ταξιδάκι στη Λόντρα για «χρώματα κι αρώματα» στις εκπτώσεις των Selfridges.
*….επειδή η προσωπική μου πολυτελής κατανάλωση είναι για πολλά χρόνια βιβλία, κινηματογράφος, θέατρο και συμμετοχή σε εκδηλώσεις οικονομικοκοινωνικού προβληματισμού.
Θα ντρεπόμουνα  αν αγόραζα παπούτσια και παντελόνια σαν σαρανταποδαρούσα κι αν έκανα τον κόπο μου πανεράκια με γαρδένιες στα μούτρα άφωνων τραγουδιαρέων.

*….επειδή εντάχθηκα για πολλά χρόνια στην Αριστερά, γιατί εκεί μέσα έμαθα να έχω γνώμη και να μη φοβάμαι να την εκφράζω. Δεν ντρέπομαι καθόλου για τις αριστερές ψευδαισθήσεις μου, επειδή άρχισα να τις ελέγχω από το μακρινό εκείνο 1981.
Θα ντρεπόμουνα αν συνέχιζα να βρίσκομαι σε αυτήν την Αριστερά που ζη πια σε ένα παράλληλο σύμπαν, μην τολμώντας να καταβάλλω όσον κόπο χρειάστηκα για να «ξεμάθω» τις αριστερές αλήθειες που χωρίς καθόλου κόπο έμαθα, στο εκκολαπτήριο ιδεοληψιών του Μαρξισμού-Λενινισμού, δηλαδή του Σταλινισμού.
*….επειδή πολέμησα με νύχια και με δόντια αυτή την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» υποστηρίζοντας εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ότι θα είναι καταστροφή για τη χώρα.
Θα ντρεπόμουνα αν είχα φοβηθεί να καταγγείλω ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μας έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.
*….επειδή δεν περίμενα κανέναν ξένο πολιτικό να επιβάλλει με οποιοδήποτε μνημόνιο τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να γίνει η χώρα μας δίκαιη και δημοκρατική και η οικονομία μας βιώσιμη.
Θα ντρεπόμουνα αν εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δεν απαιτούσα από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσουν τα μνημόνια, αντί τη δικιά τους εκδοχή που διέσωσε ό,τι τα μνημόνια έγραφαν ότι πρέπει να καταστραφεί για να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία μας.
*….επειδή εδώ και χρόνια δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι οι σκληρότερες συντεχνίες που λειτουργούν δίκην παρακράτους και κρατούν όμηρο την κοινωνία βρίσκονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας, της Παιδείας και των ΔΕΚΟ.
Θα ντρεπόμουνα αν έκανα πως δεν καταλαβαίνω ότι όλα, μα όλα, τα κόμματα δεν τόλμησαν και δεν τολμούν να συγκρουσθούν με αυτές, απαραίτητη προϋπόθεση για δικαιοσύνη, ανάπτυξη, δημοκρατία.
Ντρέπομαι ωστόσο, επειδή όλες οι πολιτικές ελίτ προτιμάνε να φορτώνουνε στον Σόιμπλε τη δική τους διαχρονική ευθύνη για την κατηφόρα της χώρας μου, η μία κατηγορώντας τον ως σακάτη-ναζιστή(!), η άλλη ως αντιευρωπαίο, κάποια τρίτη ως σκληροπυρηνικό Γερμανιστή, άλλη ως εμμονικό στην δημοσιονομική λιτότητα και άλλη ως ανθέλληνα, ζητώντας του ταυτόχρονα… δανεικά κι αλληλεγγύη!
Γιατί ό,τι και να είναι ο Σόιμπλε, ψήφισε για τρίτη φορά και έπεισε και τους βουλευτές του κόμματός του για τρίτη φορά να εκτεθούν στους Γερμανούς πολίτες, αυξάνοντας τον φόρο αλληλεγγύης για να δανείσουν, αυτή τη φορά, όχι απλά μία αναξιόπιστη χρεοκοπημένη χώρα, αλλά μία κυβέρνηση που δεν έχει καν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με έναν πρωθυπουργό που έχει καθυβρίσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και δεν πιστεύει καν όπως ο Σόιμπλε στην ολόπλευρα ενωμένη Ευρώπη.
Ντρέπομαι λιγότερο που Νεοναζί ψηφίζουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού έλληνες πολίτες τους ψήφισαν και περισσότερο που είμαστε η χώρα που έστειλε νεοναζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και δεν ντρέπομαι αλλά οργίζομαι τρομακτικά με έναν νέο σε ηλικία άνθρωπο, που ανάρτησε στον τοίχο του fb την ευρωπαϊκή σημαία αλλοιώνοντας την κυκλική απεικόνιση των χωρών, βάζοντας τα αστέρια της σε σχηματισμό αγκυλωτού σταυρού.
Λέγεται Ζήσης Ζάννας, είναι βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψήφισε τη συμφωνία γεμάτος αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια, παρέα με τον διαταραγμένο τυχοδιώκτη Βαρουφάκη, την ακροδεξιά Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σταλινικό επίδοξο μπουκαδόρο-πραξικοπηματία Λαφαζάνη.
Τέλος, οργίζομαι όταν ακούω διάφορους ανεγκέφαλους να θαυμάζουν το ΚΚΕ επειδή έχει-λέει-ξεκάθαρη θέση και δεν υποκρίνεται!
Σωπάτε ρε!
Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την ίδια θέση έχει.
Ξεκάθαρη είναι κι αυτή.
Ούτε κι αυτή υποκρίνεται.
Η συμμορία της δραχμής έχει πολλά ποδάρια.
Θεόδωρος Ζαρέτος –  metarithmisi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube