Weather Icon

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ελλήνων της Κριμαίας

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ελλήνων της Κριμαίας

  • Βλαντιμίρ Πούτιν και Ιβάν Σόνους στην άτυπη συνάντηση εκπρόσωπων των εθνοτήτων της Κριμαίας (φωτ.: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi)
Το 2014, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε υποσχεθεί ότι η Ρωσία θα φροντίσει να αναγεννηθούν οι εθνότητες της Κριμαίας, ανάμεσά τους και η ελληνική. Το ίδιο επανέλαβε και τη Δευτέρα στη διάρκεια της άτυπης συνάντησής του με τους εκπροσώπους των εθνοτήτων που κατοικούν στην Κριμαία, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ιβάν Σόνους, πρόεδρος της Περιφερειακής Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας της Κριμαίας «Ταυρίδα».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως στην Κριμαία κατοικούν 175 εθνικότητες και χαρακτήρισε τη χερσόνησο ως μοναδική περιοχή στην οποία καταλαβαίνει κανείς καλύτερα τη ρωσική ιστορία που διαμορφώθηκε από πολλά έθνη. Για αυτό και υπενθύμισε πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ήταν να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.

Με αυτό το γνώμονα συντάχθηκε το 2014, προεδρικό διάταγμα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την αναγέννηση των εθνοτήτων της Κριμαίας.
Παράλληλα με αυτό η περιφερειακή κυβέρνηση της Κριμαίας ενέκρινε σύνολο μέτρων, στα οποία θα βασιστεί η αναγέννηση των λαών, και των Ελλήνων επίσης.  Οι λαοί αυτοί διώχτηκαν και εξορίστηκαν παράνομα, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube