REAL TIME |

Weather Icon
Κίνα , Ρωσία 22 Αυγούστου 2015

Ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας στο Βλαδιβοστόκ

Ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας στο Βλαδιβοστόκ
Interfax, RBTH

Τις κοινές ναυτικές ασκήσεις «Joint Sea-2015» ξεκίνησαν σήμερα στο Βλαδιβοστόκ η Ρωσία και η Κίνα, σύμφωνα με το προσωπικό της Ρωσικής Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής.
«Συνολικά, οι δύο πλευρές έχουν συνεισφέρει 22 πλοία και σκάφη υποστήριξης, έως και 200 ​​αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάνω από 5.000 πεζοναύτες και 40 μονάδες υλικού για τις ασκήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωση η Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή, την οποία είδε το Interfax-AVN.

Κατά τη διάρκεια της ενεργού φάσης των ναυτικών ασκήσεων από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου, τα ναυτικά πληρώματα των δύο χωρών θα ασκηθούν από κοινού στην αντιμετώπιση των σαμποτάζ, των υποβρυχίων, της αεράμυνας και των αμυντικών επιχειρήσεων κατά πλοίων. Επίσης, θα γίνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά εναντίον διαφόρων τύπων στόχων στην επιφάνεια, κάτω από τη θάλασσα και στον αέρα.
«Οι ασκήσεις θα καταλήξουν σε μια κοινή θαλάσσια και αεροπορική προσγείωση δυνάμεων στο κέντρο κατάρτισης Κλερκ στη νότια Πριμοργιε.  Θα είναι η πρώτη κοινή επιχείρηση των Ρώσων και Κινέζων πεζοναυτών στο έδαφος της Ρωσίας», τονίζει η ίδια ανακοίνωση.
Οι ασκήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 28 Αυγούστου με την σύνοψη των αποτελεσμάτων τους και μία κοινή ναυτική παρέλαση στον Κόλπο του Πέτρου του Μέγα.
Η πρώτη φάση αυτών των ρωσο-κινεζικών γυμνασίων έλαβε χώρα στη Μεσόγειο Θάλασσα τον περασμένο Μάιο.
Ο Ρώσος υποδιοικητής του Ναυτικού, αντιναύαρχος, Αλεξάντερ Φεντοτένκοφ και ο αναπληρωτής διοικητής του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού, υποναύαρχος, Ουάνγκ Χάι,οι οποίοι συντονίζουν τις τρέχουσες ασκήσεις, ανακοίνωσαν ότι το προσωπικό και όλες οι δυνάμεις ήταν έτοιμα για τους ελιγμούς.
Ο Φεντοτένκοφ σημείωσε ότι το 2015 «έχει γίνει ένα κρίσιμο έτος για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας και το Πολεμικό Ναυτικό του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού».
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ρωσο-κινεζικής ναυτικής συνεργασίας, οι κοινές ασκήσεις μας λαμβάνουν χώρα σε απομακρυσμένες περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά πλοήγησης», τόνισε ο ναύαρχος.
«Το πρώτο στάδιο των ασκήσεων στη Μεσόγειο έδειξε ότι οι Ρώσοι και Κινέζοι ναυτικοί είναι σε θέση να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους σε μια περίπλοκη περιοχή όπως η Μεσόγειος Θάλασσα. Πρέπει να πω ότι ένα μεγάλο μέρος των κοινών εργασιών έχει επιτευχθεί με την εντολή του προσωπικού. Όλες οι λεπτομέρειες για τις ασκήσεις έχουν αναλυθεί διεξοδικά. Το προσωπικό είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα καθορισμένα καθήκοντα», είπε ο ίδιος.
Ο Κινέζος ναύαρχος, από την πλευρά του, τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποκρούσουμε τυχόν σύγχρονες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων. Θα πρέπει απολύτως να συνειδητοποιήσουμε ότι η ειρήνη στη θάλασσα αποτελεί εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών μας και μια εγγύηση για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube