Weather Icon

Συμπλοκές στην Ειδομένη με τραυματίες (φωτο-βίντεο)

Συμπλοκές στην Ειδομένη με τραυματίες (φωτο-βίντεο)

Συμπλοκές μεταξύ συνοριοφυλάκων της πΓΔΜ και προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη, στο ύψος της Ειδομένης, κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα ατόμων μετά από χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.


Τέσσερις από τους τραυματίες, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Κιλκίς.
Όλα άρχισαν όταν –σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς– συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που ανέρχεται σε περισσότερα από 2.000 άτομα.
Ορισμένες χιλιάδες άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, πολλοί Σύροι πρόσφυγες, βρίσκονται στα σύνορα μετά τη χθεσινή απόφαση της πΓΔΜ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορά της λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube