Weather Icon
Ρωσία , Σκανδιναβικές χώρες 12 Αυγούστου 2015

Ρογκόζιν: Η Νορβηγία κάνει σαν στρουθοκάμηλος της Αρκτικής…

Ρογκόζιν: Η Νορβηγία κάνει σαν στρουθοκάμηλος της Αρκτικής…

Russia Today (RT)

Την απόφαση της Νορβηγίας να περιοριστεί η πρόσβαση των ρώσων πολιτών στα νησιά Σπιτσβέργις, στον Αρκτικό Ωκεανό, στα πλαίσια των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης, σχολίασε με εύγλωττο τρόπο στο twitter ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν.


«Οι νορβηγοί διπλωμάτες συμπεριφέρονταια σαν στρουθοκάμηλος της Αρκτικής, που κρύβει το κεφάλι της στο χιόνι», ήταν το σχόλιο του Ρογκόζιν στο twitter.
Να υπενθυμίσουμε πως χθες το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για την εν λόγω ενέργεια της Νορβηγίας και ζήτησε την αναθεώρηση των περιορισμών.

Τα νησιά Σπιτσβέργις βρίσκονται στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειου Πόλου. Τρία μόνο νησιά εξ αυτών κατοικούνται και ο μεγαλύτερος οικισμός/πρωτεύουσα είναι το Λογκγέαρμπγεν (Longyearbyen) στο νησί Σπιτσβέργη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube