REAL TIME |

Weather Icon

Προφυλακίστηκαν οι 3 Ουκρανοί και ο Ρώσος

Προφυλακίστηκαν οι 3 Ουκρανοί και ο Ρώσος
Προφυλακίστηκαν οι 3 Ουκρανοί και ο Ρώσος

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν χθες και απολογήθηκαν οι
τρεις Ουκρανοί και ο Ρώσος που συνελήφθησαν ανοικτά της Ρόδου για την
μεταφορά 52 παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια. Και οι
τέσσερις κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα
κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.


Πρόκειται για τρεις Ουκρανούς ηλικίας 43, 44 και 28 ετών καθώς και έναν 47χρονο Ρώσο με Ουκρανικό διαβατήριο οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 13 Αυγούστου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα εκείνη στη μία και μισή το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους πέντε ναυτικά μίλια ανατολικά της Λίνδου. Άμεσα πλωτά σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στην περιοχή και περίπου στις 6.20 το απόγευμα κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μπλε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οι 52 παράτυποι μετανάστες, να πλέει ακυβέρνητο.

Παράλληλα οι λιμενικοί εντόπισαν και ένα δεύτερο ιστιοφόρο λευκού χρώματος να πλέει κοντά σε αυτό με τους αλλοδαπούς, και το οποίο μόλις τους αντιλήφθηκε επιχείρησε να τραπεί σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Οι λιμενικοί καταδίωξαν το λευκό ιστιοφόρο καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια ακολούθησε η αποβίβαση των 52 παράτυπων μεταναστών από το μπλε ιστιοφόρο στην παραλία στο Κιοτάρι όπου βγήκαν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την προανάκριση των Λιμενικών προέκυψε ότι το μπλε ιστιοφόρο χειρίζονταν για την μεταφορά των αλλοδαπών ο 28χρονος Ουκρανός και ο 47χρονος Ρώσος, ενώ στο λευκό σκάφος επέβαιναν οι δύο Ουκρανοί ηλικίας 43 και 44 ετών οι οποίο επρόκειτο να παραλάβουν τους δύο πρώτους για να τους μεταφέρουν στα τουρκικά παράλια. Σε ότι αφορά το σκάφος με τους μετανάστες θα το άφηναν ακυβέρνητο προκειμένου να γίνει η διάσωση από τους λιμενικούς.

Σε βάρος και των τεσσάρων διακινητών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σπύρο Σαλαμαστράκη και Γιώργο Λαμπαδάκη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος με τον Ρώσο αρνούνται ότι επέβαιναν στο μπλε ιστιοφόρο με τους μετανάστες και δήλωσαν ότι βρίσκονταν στο λευκό σκάφος μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους τους.

Από την πλευρά τους οι δύο Ουκρανοί αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και επεσήμαναν πως σε κάθε περίπτωση αν έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα αυτό είναι της υπόθαλψης εγκληματία και όχι της μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, αφού ουδεμία σχέση είχαν με το ταξίδι τους προς το νησί μας.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια με αποτέλεσμα να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube