Weather Icon
Ισπανία 25 Ιουλίου 2015

Σημαντικό έδαφος χάνει το Podemos εν όψει των εκλογών

Σημαντικό έδαφος χάνει το Podemos εν όψει των εκλογών
Το Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση λόγω ΣΥΡΙΖΑ

REUTERS/SUSANA VERA
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», το Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση, πίσω από το σοσιαλιστικό PSOE και το κυβερνών κεντροδεξιό PP
Σημαντικό έδαφος φαίνεται πως έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το ισπανικό αριστερό κόμμα Podemos, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», το Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση, πίσω από το σοσιαλιστικό PSOE και το κυβερνών κεντροδεξιό PP.

Πιο αναλυτικά, το PSOE συγκεντρώνει 23,5% έναντι 23,1% του PP, ενώ το Podemos έπεται με 18,1%. Το κεντρώο κόμμα των «Πολιτών» (Ciudadanos) συγκεντρώνει 16%.
Εν συγκρίσει με τις δημοσκοπήσεις του Ιονίου, το Podemos χάνει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έναντι των δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου περίπου δέκα μονάδες.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η απώλεια της δυναμικής του Podemos αποδίδεται εν μέρει στις στενές σχέσεις του Ιγκλέσιας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube