REAL TIME |

Θράκη (Πομακικό) 26 Ιουλίου 2015

Με υψηλή τουρκική εκπροσώπηση το μνημόσυνο Αχμέτ Σαδίκ

Ήταν ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε τον «τουρκισμό» της μειονότητας, ενεργοποιώντας τακτικές προβολής των ζητημάτων δήθεν καταπίεσης και, αντιμετώπισε την ελληνική δικαιοσύνη για εξέγερση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και άλλα αδικήματα, χτίζοντας το προφίλ ενός σύγχρονου Ντενκτάς στην Θράκη
Παρουσία του Τούρκου υπουργού αρμόδιου σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βολκάν Μποσκίρ, και βουλευτών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, δημάρχων, ιερωμένων και άλλων αντιπροσώπων από την Τουρκία, τελέσθηκε χθες το απόγευμα στην Κομοτηνή, στα νεκροταφεία τέρμα Αδριανουπόλεως το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ. 

Ο εκλιπών ηγέτης της μειονότητας χειρουργός Αχμέτ Σαδίκ, είχε βρει τον θάνατο σε τροχαίο ατύχημα έξω από τον Σώστη, όταν το μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με τρακτέρ, ενώ είχαν τραυματιστεί και τα μέλη της οικογένειάς του που μετέβαιναν με κατεύθυνση μειονοτικό χωριό για πραγματοποίηση Σουνέτ. 
Ήταν ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε τον «τουρκισμό» της μειονότητας, ενεργοποιώντας τακτικές προβολής των ζητημάτων δήθεν καταπίεσης και,  αντιμετώπισε την ελληνική δικαιοσύνη για εξέγερση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και άλλα αδικήματα, χτίζοντας το προφίλ ενός σύγχρονου Ντενκτάς στην Θράκη. Το όνομά και η μορφή του Αχμέτ Σαδίκ τιμούνται με τον μέγιστο τρόπο στην Τουρκία, η οποία κάθε χρόνο στέλνει πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία στο μνημόσυνό του, αναδεικνύοντας την σημειολογία που θέλει τον Σαδίκ: έναν σύγχρονο ήρωα με απόψεις, μηνύματα και ρήσεις που πρέπει να ενστερνίζονται γενεές και γενεές. Η προσέλευση του κόσμου ήταν παρά τον καύσωνα μεγάλη, όπως και η κινητοποίηση των θρησκευτικών λειτουργών, για την επιτυχία του μνημόσυνου.  Το μνημόσυνο τελέστηκε στις 6 το απόγευμα λόγω της έντονης ζέστης των τελευταίων ημερών και τα βλέμματα εκτός από τον Τούρκο υπουργό, έκλεψε η χήρα Ισίκ Σαδίκ, ο γιος του Λεβέντ καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και υπολογίζεται ότι πάνω από 600 άτομα μεταφέρθηκαν ομαδικά με λεωφορεία από Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη. Παρόντες φυσικά ήταν ο απερχόμενος Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Επίσης ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είδαμε επίσης τον πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον Μουσταφά Κατραντζή αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της ΑΜΘ αλλά και τον Μουμίν Οντέρ περιφερειακό σύμβουλο. Παρόντες ήταν αυτοδιοικητικοί της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.  Η έκπληξη της ημέρας ήταν ότι στο μνημόσυνο και συγκεκριμένα στην είσοδο του κοιμητηρίου, γυναίκες μοίραζαν έναν τόμο με πληροφορίες για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ. Δεκάδες τόμοι μοιράστηκαν σε όσους έβγαιναν από το κοιμητήριο.  Η φετινή φιέστα έλαβε τέλος με δείπνο στο ξενοδοχείο ‘Chris & Eve’ στην Κομοτηνή.

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=98581

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube