Weather Icon

Γερμανικά ΜΜΕ: Σε συνεννόηση με Μέρκελ το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit

Γερμανικά ΜΜΕ: Σε συνεννόηση με Μέρκελ το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit

EPA/WOLFGANG KUMM
«Όλα όσα κάνει ο Σόιμπλε είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο», μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός n-tv, επικαλούμενος υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης (φωτ. αρχείου).
Tα σχέδια του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα πιθανό πενταετές Grexit είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Τagesspiegel και συμπληρώνει: «Αυτό έμαθε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο το βράδυ στις Βρυξέλλες». 
«Όλα όσα κάνει ο Σόιμπλε είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο», μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός n-tv, επικαλούμενος υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Στην ιστοσελίδα του ίδιου σταθμού αναφέρεται ότι και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «όλα όσα λέει και κάνει είναι σε συντονισμό με την καγκελάριο».

Αργά το βράδυ, δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγγραφο το οποίο, όπως αναφέρει, είναι αυτό στο οποίο προτείνεται ως εναλλακτική η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube