Weather Icon

FT: Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΕΕ-ΔΝΤ

Τι κρύβει η δημοσίευση της έκθεσης για το χρέος λίγο πριν το δημοψήφισμα. Γιατί ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στην Ευρώπη. Η πίεση για το «ναι» στο δημοψήφισμα και οι σχεδιασμοί των Βρυξελλών που τορπιλίστηκαν από την… Ουάσιγκτον. Τι έγινε στο Δ.Σ. του Ταμείου.

Η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες, τέσσερις μέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έχει τη σημασία της και ας επισκιάζεται από την ένταση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας..
Το Ταμείο εγκαταλείπει με τον πιο πανηγυρικό τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΕ τις περασμένες εβδομάδες, σύμφωνα με τον οποίο το ΔΝΤ έκανε υποχωρήσεις και αποδέχθηκε να συζητήσει για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά την λήξη της πεντάμηνης παράτασης, ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση την ΕΕ και δη την Γερμανία. Ως αντάλλαγμα το ΔΝΤ πήρε τις σκληρότερες θέσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά και τον ΦΠΑ. Κάπως έτσι εγκαταλείφθηκαν σε μια νύχτα οι συμβιβαστικές προσπάθειες της Κομισιόν και η ελληνική πρόταση από καλή «βάση» για συζήτηση, κατέληξε στα αζήτητα.

για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube