Γενικά θέματα , Ελλάδα 2 Ιουλίου 2015

FT: Η Μέρκελ παίρνει τώρα εκδίκηση από τον Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αποφασισμένη να πιέσει ασφυκτικά τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γιατί επιμένει πως δεν μπορούν να γίνουν νέες συνομιλίες πριν το δημοψήφισμα. Πως επηρεάζει την στάση της το αρνητικό κλίμα στο Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα.

Aποσβολωμένους άφησε τους πιστωτές της Ελλάδας o Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή, αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα για την τελευταία τους προσφορά. Τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παίρνει την εκδίκηση της.
Δεν το δείχνει, τουλάχιστον δημόσια. Αλλά με σιωπηρή αποφασιστικότητακάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να βράζει στο ζουμί του, απορρίπτοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες του να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Με την κατάσταση στην Αθήνα να επιδεινώνεται και πάλι και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να φαίνεται όλο και πιο πιθανή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ, προσπάθησε να ανοίξει και πάλι τις συνομιλίες για ένα πακέτο διάσωσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρασνουά Ολάντ κάλεσε χθες για μια «άμεση συμφωνία», αντικατοπτρίζοντας την απόγνωση στην οποία βρίσκονται ορισμένοι από τους πιστωτές της Ελλάδας.

Για περισσότερα EuroDay

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube