REAL TIME |

Γενικά θέματα , Ελλάδα 28 Ιουλίου 2015

Οι ένοπλες δυνάμεις στη δημοκρατία

Οι ένοπλες δυνάμεις στη δημοκρατία

του Παντελή Σαββίδη

Στις 24 Ιουλίου στην Τουρκία τιμάται η ημέρα του Τύπου και το αρχηγείο του τουρκικού στόλου άνοιξε τις πόρτες του στους δημοσιογράφους. Μεταξύ των εκθεμάτων που είδαν οι Τούρκοι συνάδελφοι στο μουσείο του στόλου ήταν και μια ελληνική σημαία που πήραν οι στρατιώτες τους κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 καθώς και δύο τορπιλάκατοι της Εθνοφρουράς που έπεσαν στα χέρια τους κατά την απόβαση (αποβίβαση, καλύτερα) στην Κύπρο, το 1974. (Ειρήσθω εν παρόδω πως στην κρίση των Ιμίων Τούρκοι δημοσιογράφοι διαδραμάτισαν τον χειρότερο ρόλο στην κλιμάκωσή της. Ακολούθησαν, βεβαίως, με το λαϊκισμό τους, και Έλληνες συνάδελφοί τους.)

Όπως όλοι μας, φαντάζομαι, δεν αισθάνθηκα καλά διαβάζοντας την είδηση. Τα τελευταία αρκετά χρόνια και ανεξαρτήτως αιτιών, η δυναμική αντιπαράθεση με τη γειτονική χώρα, όποτε συνέβη, εξελίχθηκε εις βάρος μας. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως στην κρίση του 1987, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι Τούρκοι υποχώρησαν, αλλά η συνέχεια του Νταβός και το mea culpa τού τότε πρωθυπουργού έδειξαν πως πήραν αυτό που ήθελαν.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube