Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 8 Ιουλίου 2015

Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα από Βέμπερ και Φέρχοφσταντ

Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα από Βέμπερ και Φέρχοφσταντ

  • Μάνφρεντ Βέμπερ (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Τη σκληρή γραμμή εναντίον της Ελλάδας συνέχισαν και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Βέλγος επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Μάνφρεντ Βέμπερ και Γκι Φέρχοφσταντ αντιστοίχως, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι λέει ψέματα.


Ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, και όχι το συμβιβασμό». «Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μετά τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» είπε. 
Πιο σκληρός ήταν ο Γκι Φερχόφστατ, που έκανε και αυτός ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό ξεπερνώντας κάθε όριο.
Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Τσίπρα του είπε ότι και η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί το πελατειακό σύστημα. «Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα. Πρέπει να ανοίξετε τα επαγγέλματα. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα – της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης!».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube