Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 7 Ιουλίου 2015

Κεραυνοί Γιούνκερ: Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες»

«ΔΕΝ ΘΕΛΩ GREXIT»

Κεραυνοί Γιούνκερ: Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις προοπτικές μιας συμφωνίας με την Ελλάδα εν όψει του σημερινού Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
«Σήμερα θα έχουμε μία συνάντηση κορυφής για το θέμα της Ελλάδας. Κι εγώ σέβομαι την ψηφο του ελληνικού λαού, αλλά να καταλαβαίνουμε την ψήφο τους», τόνισε ο Γιούνκερ.

«Πρέπει να συζητήσουμε τι σημαίνει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων. Η πλειοψηφία είπε όχι σε ένα κείμενο που είχε ξεπεραστεί όταν τέθηκε σε ψηφοφορία. Το ερώτημα είχε ξεπεραστεί κατά πολύ», σημείωσε.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «αίτημα και βούλησή του είναι να αποφευχθεί ένα Grexit. Δεν θέλω ένα Grexit. Το να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης ή της ΕΕ δεν είναι κάτι που θέλουμε».
«Η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επανεκκινήσουν. Τι ΕΕ θα ήμασταν αν σταματήσουμε να συζητάμε. Αλλά είναι «απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες», πρόσθεσε.
Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube