Weather Icon

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πικετί και Κρούγκμαν κάνουν λάθος!

Η Ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στις φαινομενικά απλές λύσεις και στους ψεύτικους προφήτες, γράφει σε άρθρο του ο γενικός διευθυντής οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Λούντγκερ Σούκνεχτ.

«Γιατί ο Πικετί κάνει λάθος», τιτλοφορείται το άρθρο γνώμης του γενικού διευθυντή οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Λούντγκερ Σούκνεχτ στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Σε αυτό ο Σούκνεχτ επισημαίνει ότι αν και ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί αλλά και άλλοι διεθνούς φήμης συνάδελφοί του κατηγορούν τη Γερμανία ότι με τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα δείχνει έλλειψη αλληλεγγύης, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Στη δημόσια συζήτηση για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα, επισημαίνει, συχνά έχουμε δει να παραμερίζονται η ισορροπία και η μετριοπάθεια. Ακόμη και γνωστοί οικονομολόγοι κάποιες φορές μοιάζουν να ξεχνούν ποια είναι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και της ευημερίας, σημειώνει ο Σούκνεχτ. Τόσο η ΕΕ όσο και η νομισματική ένωση είναι μια κοινότητα αρχών που συμβολίζουν τη σταθερότητα, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία από την ίδια βάση, εξηγεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube