Γενικά θέματα 13 Ιουλίου 2015

Νταβούτογλου και Κιλιτσντάρογλου συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης

Νταβούτογλου και Κιλιτσντάρογλου συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης
Χωρίς ωστόσο να συμφωνήσουν για συνεργασία των κομμάτων τους
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και ηγέτης των ισλαμοσυντηρητικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι επείγει ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης την οποία έχει λάβει ο κ. Νταβούτογλου, ως οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση «ειλικρινή και σε φιλικό κλίμα», ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν εμπεριείχε συζήτηση για άμεση συνεργασία των δύο φορέων.
Το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διαθέτει πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, όχι όμως και αυτοδυναμία, για την οποία του λείπουν 18 έδρες.
Τα άλλα δύο κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου είναι το ακροδεξιό, κεμαλικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το αριστερό, φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube