REAL TIME |

Γενικά θέματα , Ελλάδα 31 Ιουλίου 2015

Ερώτημα που ζητεί απάντηση: Για ποιο λόγο πρέπει να είναι κρυφό ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή;

Η Ελλάδα πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή.
Το σχέδιο αυτο πρέπει να καταρτιστεί με νόμιμες διαδικασίες, από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, υπό την εποπτεία των πολιτικών.

Τα στοιχεία και οι λπεπτομέρειες του σχεδίου πρέπει να είναι εμπιστευτικά και μη προσβάσιμα στον καθέναν, η ύπαρξη όμως του σχεδίου, δεν υπάρχει κανείς λόγος να είναι μυστικό.
Ίσα-ίσα, αν οι δανειστές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικό σχέδιο, αυτό είναι διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί ο Βαρουφάκης, με την εντολή του πρωθυπουργού, έκανε αυτήν την ομάδα της συμφοράς, και μάλιστα με επικεφαλής ξένο, χωρίς επίσημη εντολή που να νομιμοποιεί τη δράση της και γιατί θα έπρεπε να δρα με μυστικότητα, ακόμα και από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
Επίσης, γιατί θα έπρεπε να είναι μυστικό ότι η Ελλάδα επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο;
Σε τι βοήθησε στη διαπραγμάτευση, αν έγινε κάτι τέτοιο, η μυστική ομάδα που επεξεργαζόταν μυστικά το εναλλακτικό σχέδιο;
Είμαι έτοιμος να ακούσω απόψεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube