Weather Icon

Μέρκελ: Υπό διαπραγμάτευση η ελάφρυνση και όχι το κούρεμα του χρέους

Μέρκελ: Υπό διαπραγμάτευση η ελάφρυνση και όχι το κούρεμα του χρέους

Μια ελάφρυνση χρέους με την μορφή μεγαλύτερων χρόνων αποπληρωμής των δανείων και χαμηλότερων επιτοκίων θα μπορούσε να θεωρηθεί διαπραγματεύσιμη, δήλωσε την Κυριακή η Αγκελα Μέρκελ, αποκλείοντας πάντως εκ νέου τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως λέει, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο εντός νομισματικής ένωσης.
Αναφερόμενη στoν κίνδυνο περί Grexit, η Γερμανίδα Καγκελάριος, σημείωσε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση της χώρας ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, «αλλά εμείς αποφασίσαμε κάτι διαφορετικό», ενώ υπογράμμισε ότι η διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα πρέπει να γίνουν με ταχύ ρυθμό. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Ελλάδα, υποσηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις της ανέβαλλαν για πολύ καιρό τις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση, διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια όπως και τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του κ. Σόιμπλε.

«Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν ήρθε κανείς να μου ζητήσει την παραίτησή του, ο υπουργός Οικονομικών τώρα θα κάνει τις διαπραγματεύσεις, όπως κι εγώ».

Αντίστοιχα υποβάθμισε και τις υποθέσεις περί διαμάχης μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ:

«Εμείς τώρα θα εργαστούμε από κοινού στον συνασπισμό αλλά και στο κόμμα», σημειώνει, ενώ, ερωτώμενη σε σχέση με τις διαρροές από τους βουλευτές του κόμματός της κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για το ελληνικό πρόγραμμα, περιορίζεται να δηλώσει ότι «υπάρχει η πλειοψηφία και μόνο αυτό μετράει».
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube