REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 5 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα της δειλίας και του διχασμού – Προηγείται το ΟΧΙ

Το δημοψήφισμα της δειλίας και του διχασμού – Προηγείται το ΟΧΙ
Ο δειλός πρωθυπουργός που δίχασε τον ελληνικό λαό, για να προστατέψει την ενότητα του κόμματος και της κυβέρνησής του
Η δειλία και η ανικανότητα του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου και να πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές, τον οδήγησε στην απόφαση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της δειλίας, όπως πιστεύω ότι θα μείνει στην ιστορία.

Οδήγησε τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα, επειδή δεν μπορούσε να πείσει την κυβέρνηση και το κόμμα του για τη συμφωνία και όχι τους δανειστές.
Τώρα, μια διχασμένη κοινωνία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της πολιτικά άθλιας και καταστροφικής για το έθνος και την πατρίδα πράξης.
Για όσους αναμείχθηκαν με τον όχλο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ντύθηκαν τις πολεμικές στολές και τις περικεφαλαίες του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά, του Μεταξά και του Τάσου Παπαδόπουλου, ανακαλύπτοντας ένα πεδίον δόξης και ηρωισμού λαμπρόν, και εκτόξευσαν ύβρεις εναντίον συμπολιτών τους, έχω να πω ότι αυτές οι πράξεις θα παραμείνουν στη συλλογική μνήμη ως πράξεις ανυπέρβλητης δειλίας, γιατί καβάλησαν στο ρεύμα του όχλου και εκμεταλλευόμενοι την υποτιθέμενη ηθική υπεροχή, πρόσβαλαν βάναυσα απλούς πολίτες που είχαν διαφορετική άποψη από τη δική τους.
Αντιπαρερχόμενος τις ύβρεις και τις ανήθικες επιθέσεις επί πάντων, για τους αγνούς πατριώτες που ψήφισαν ΟΧΙ, γιατί αυτό επέβαλε η συνείδησή τους, θα κάνω μια παραβολή. Όταν είσαι σε ένα τρένο που οδεύει ταχύτατα προς τον γκρεμό, αν οι επιβάτες τρέχουν πάνω στο τρένο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτό δεν έχει καμία πρακτική σημασία. Γιατί σημασία έχει ότι ο μηχανοδηγός που οδηγεί το τρένο που τους μεταφέρει, έχει πάρει ρότα εδώ και πέντε μήνες και το έχει φέρει ήδη μέσα στο γκρεμό.
Θα τα ξαναπούμε για το θέμα τις επόμενες μέρες.

Ο απόλυτος διχασμός

Εκτίμηση αποτελέσματος: Metron Analysis (ANT1) NAI: 48% ΟXI: 52% – GPO (για MEGA) ΝΑΙ 48,5% ΟΧΙ 51,5% – MARC (Alpha): ΝΑΙ 48%, ΟΧΙ 52% – MRB (STAR): ΝΑΙ: 46% έως 51% , ΟΧΙ: ΑΠΟ 49% εως  54%

Η τελευταία δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1
NAI: 46%
OXI: 49%
ΛΕΥΚΑ/ ΑΚΥΡΑ: 2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ:2 %

Εκτίμηση αποτελέσματος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1

NAI: 46-50%
OXI: 50-54%

Σύμφωνα με την προβολή αποτελέσματος της GPO για το MEGA

ΝΑΙ 48,5%
ΟΧΙ  51,5%

Σύμφωνα με την εκτίμηση της MARC για τον ALPHA
OXI 49,5 – 54,5
NAI 45,5-  50,5
Η εταιρεία εκτιμά ότι το προβάδισμα του “όχι” είναι σαφές. Η μεσοσταθμική εκτίμηση είναι 52% για το «όχι» και 48% για το «ναι».

Δημοσκόπηση της MRB για το Star – Η εκτίμηση του αποτελέσματος

ΝΑΙ: ΑΠΟ 46% έως 51% ,
ΟΧΙ : ΑΠΟ 49% εως  54%

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube