REAL TIME |

Λαβρόφ: Είναι άχρηστο το σύστημα αεράμυνας στην Ευρώπη 9μετά τη συμφωνία με το Ιράν)

Λαβρόφ: Είναι άχρηστο το σύστημα αεράμυνας στην Ευρώπη 9μετά τη συμφωνία με το Ιράν)
Στην υπενθύμιση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τον Απρίλιο του 2009 στην Πράγα ότι εάν λυθεί το ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, δεν θα υπήρχε ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύστημα αεράμυνας στην Ευρώπη προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία αναμένει μια αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα σχόλια ότι η συμφωνία με το Ιράν θα πρέπει να επιλύσει τις ανησυχίες σχετικά με το ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Θα σημειώσω αυτό τον παράγοντα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο – όλοι θυμόμαστε όταν τον Απρίλιο του 2009 στην Πράγα ότι ο πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα δήλωσε ότι αν το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα διευθετηθεί, δεν θα υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα έχουμε επιστήσει την προσοχή των Αμερικανών συναδέλφων μας σε αυτό το γεγονός. Θα πρέπει να περιμένουμε για την αντίδραση», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Η ιστορική συμφωνία επιτεύχθηκε στη Βιέννη την Τρίτη μετά από πάνω από δύο εβδομάδες έντονων συνομιλιών μετά από αρκετά χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων. Θα περιορίσει την πυρηνική εργασία του Ιράν σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των διεθνών οικονομικών περιορισμών.
Η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ των κρατών της ομάδας P5 + 1 και της Τεχεράνης θα έχει θετική επίδραση στις σχέσεις Μόσχας-Τεχεράνης, χωρίς την παρέμβαση των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, είπε ο Λαβρόφ.
«Οι οικονομικοί δεσμοί μας, χωρίς αμφιβολία, θα λάβουν μια νέα ώθηση, διότι δεν θα υπάρχουν πια περιορισμοί που έθεσαν οι δυτικοί εταίροι μας μέσω μονομερών παράνομων κυρώσεων. Δεν θα υπάρχει καμία κατάσταση όπου αμερικανικές και ευρωπαϊκές προσπάθειες θα εφαρμόσουν διμερείς κυρώσεις που θα εμποδίζουν τις εταιρείες μας κατά την εκτέλεση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και την υλοποίηση άλλων έργων μαζί με τους Ιρανούς εταίρους», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube