Weather Icon

Δήλωση της Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναπ. κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της LINKE, για την Ελλάδα.

Δήλωση της Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναπ.  κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της LINKE, για την Ελλάδα.

Σε αγόρευσή της στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, απαντώντας στην Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε τα παρακάτω, όπως δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο τύπου του κόμματος:

«Η καγκελάριος Μέρκελ οφείλει να επιδιώξει κούρεμα του χρέους και να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα για να ξανασταθεί στα πόδια της, αντί να πασχίζει με μαφιόζικες μεθόδους να εκβιάσει περικοπές κοινωνικών δαπανών σε μια εντελώς αποπτωχευμένη χώρα», σχολιάζει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ τη διάσκεψη στην καγκελαρία, όπου κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συμφώνησαν σε μια «τελευταία προσφορά των δανειστών». Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Κ.Ο. της LINKE συνεχίζει:

«Γιατί πρέπει να συνεχίσει να αιμορραγεί ο ελληνικός πληθυσμός, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποπληρωθούν δάνεια, με τα οποία θα εξοφληθούν παλιά δάνεια; Αυτός ο αναξιοπρεπής φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει, ακόμα κι αν η Μέρκελ πρέπει να ομολογήσει ότι τα έκανε μούσκεμα με πολλά δισεκατομμύρια των φορολογουμένων. Οι ευρωπαϊκές διασκέψεις κορυφής οφείλουν να χρησιμοποιηθούν για να διαπραγματευτούν την πανευρωπαϊκή επιβολή εισφοράς επί της περιουσίας, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές για τους φορολογούμενους.
Η καγκελάριος και οι γραφειοκράτες αυτουργοί των «θεσμών» ήδη προξένησαν αρκετή εξαθλίωση στην Ελλάδα, έχοντας παραποιήσει τα νούμερα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και έχοντας υπαγορεύσει στη χώρα παντελώς υπερβολικούς στόχους αποπληρωμής, οι οποίοι δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά την ανηλεή πολιτική περικοπών. Σύμφωνα με τους ίδιους τους κανόνες τους, θα έπρεπε ήδη από το 2010 να έχουν επιμείνει σε κούρεμα του χρέους. Τότε οι τράπεζες θα είχαν τιμωρηθεί για την ανεύθυνη πολιτική τους, οι φορολογούμενοι δεν θα είχαν θιγεί, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είχαν απαλλαγεί από πολλά βάσανα».
Μετάφραση: Νίκος Σκοπλάκης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube